Paladins Lore: A Káosz Kora | 2. rész: A SÖTÉTSÉG ÉBREDÉSE

Paladins Lore:

A Káosz Kora | 2. rész: A SÖTÉTSÉG ÉBREDÉSE

A FELEMELKEDETT VISSZATÉRÉSE (előtörténet)

Két igazság között választani nehéz. A birodalom lakói nem tudják, mi lenne a legjobb nekik. A Bírák mellé állni, kik mindig is a béke nevében öntöttek vért, vagy az Ellenállást támogatni, kik szerint az erő, nem csak a hatalmat illeti meg, és a fejlődéshez elengedhetetlen az egyenlőség? A hatalom, amit a Bírák és erős szövetségesük, Az Aico Ház képvisel nagy. Szembemenni akaratukkal őrültség. Álszentek, kik nem félők ártatlanok életét is feláldozni.

Ezekben a gondterhelt időkben vannak, akik Wekonohoz imádkoznak, hogy vége legyen a háborúnak. Azonban ez az ősi hit már elavult, úgy tűnik Wekono már nem hallgatja meg az imákat. A legtöbben Jenosban hisznek, aki évszázadokkal ezelőtt egyé vált a kozmosszal. Sokan hiszik, hogy még mindig a sötét éjben él, és megoldásokat keres az emberek problémáira. Ám Jenos követőinek a többsége csak maga mögött akarja hagyni a földi bajokat, ahogy annak idején ő is tette.

Egy megtört katona, Buck, földi javairól lemondva csak Jenoshoz imádkozik nap nap után. Mindenki őrültnek nézte, egészen addig, míg egy nap bekövetkezett a lehetetlen: a felemelkedett visszatért! Jenos megmutatta a harcosnak, mit látott a csillagok között. A megszámlálhatatlan csodákat, az elképzelhetetlen erőt, és… a sötétséget, ami egy nap a birodalom legnagyobb fenyegetésévé válhat.

A Ruby trónterem csendjét felütötte az udvar népének hangja. Mindenki az új hírről beszélt, miszerint Jenos visszatért közénk. Lian, az Aico Ház örököse tervet szőtt testőrével, aki egyben a hírhedt Ruby sereg főparancsnoka is egyben. Lian elküldte Khant és seregét, hogy Jenost a Bírák oldalára… helyesebben az Acio Ház, a saját oldalára kényszerítse. “Ő a kulcs, ami megnyitja előttünk a győzelem ajtaját, és olyan erőt ad házunknak, amilyennek birtokában még sosem voltunk!” – mondta. Khan elment hát Jenoshoz, és egész seregét feláldozva küzdött a felemelkedettel. Lian akarata tükrözött tekintetén: nem fogad el nemleges választ. Jenos ellenkezett. “Ez a háború semmi a közeljövőhöz képest! A sötétség ereje a birodalom tényleges ellensége!” – mondta.

Idő közben Jenos egy fénysugarat idézett meg a a Dragon’s Call öbölben, azon a szigeten, ahol réges-régen az a törzs élt, kik irányítani tudták a sárkányokat. A felemelkedett ezzel a sugárral akart jelezni az Őrzőknek, hogy szükség van rájuk. Ám ez az ősi rend már egy jó ideje megszűnt. Senki nem hisz a hatalmas, szárnyas bestiák létezésében, ez már csak egy régi legenda, amit az öregek mesélnek unokáiknak.

Paladins Lore:

A Káosz Kora | 2. rész: A SÖTÉTSÉG ÉBREDÉSE 1

Ám ez a fénysugár az egész birodalomban látszódott. Karlt és Valorát egyaránt foglalkoztatta a kérdés, hogy mi célt szolgál ez a különös jelzés. Mindketten seregeket küldtek oda, hogy járjanak utána a történteknek. A harcosok egy ősi relikviát találtak, amivel az Őrzők irányították egykoron a sárkányokat. A seregek összeütköztek ezért a relikviáért, ám a túlélők mind a két félnél üres kézzel tértek haza. Egy kalóz csapat kihasználva a felfordulást elrabolta az ismeretlen tárgyat. A szigetet elhagyván a tenger közepén azonban egy másik kalózhajóba botlottak. Dredge admirális hajójába. A tapasztalt matrózok könnyű szerrel pusztították el az ismeretlen kalózhajót, és megszerezték a relikviát. Ám Dredge sötét természete végett nem volt méltó arra, hogy birtokolja ezt a tárgyat. Így a Sárkányok szigetén felébredt az ősi bestiák egyike, és Dredge hajóját elsüllyesztette. Egy sötét nagyúr a tenger mélyén megmentette őt. Megátkozta az alapból romlott lelkét, új életet adományozott neki, és felemelte a víz felszínére elsüllyedt hajóját, és a relikviát.

Az élőhalott kapitány ezek után lehorgonyzott menedékhelyén, a Marauder’s Kikötőnél. Az éjszaka folyamán azonban megtámadta őket egy nő, Imani, egy tűz- és jégmágia használó. Ő volt, az utolsó Őrző, neki szólt Jenos fénysugara. Visszavette az elrablott eszközt, amivel irányítani tudja a sárkányokat, és útnak indult megkeresni, hogy ki jelzett neki. Útközben találkozott az Ellenállás pár követőjével, akik elvezették őt Valorához. Valora oldalán találkozott Jenossal, aki elmondta neki történetét: “A holdistennő figyelmeztetett, hogy egy mérhetetlen erő, a sötétség közeleg, hogy elpusztítsa a birodalmat. A Bírák nem hallgattak meg, ők a saját győzelmüket akarják, és nem hisznek az igazságban!”. Imani ezek után csatlakozott az Ellenállás oldalához.

Paladins Lore:

A Káosz Kora | 2. rész: A SÖTÉTSÉG ÉBREDÉSE 2

A háború alatt történt ez, egy csendes kis faluban a Bírák fennhatósága alatt. Egy napon megnyílt egy portál Seris falvában. A Bírák megijedtek, hogy a Jenos által emlegetett sötétség eljött értük. Féltek, hogy ez a portál megfogja semmisíteni a falut. Vagy akár az egész birodalmat. Karl fiát küldte, hogy találjon megoldást erre a veszélyes problémára. Corvus úgy gondolta, egy feláldozott lélek talán enyhítheti a portál éhségét, így a falu népéből kiválasztott egy leányt. A lány elfogadta sorsát, azt gondolta, élete feláldozásával megmenthet mindenkit, akit szeretet.

Ám nővére, nagyon szerette a testvérét. Imádkozott a mennyekhez egy erőért, amivel megmentheti őt. Eközben megkezdődött a feláldozás. Corvus lila színű csuklyás ruhába öltöztette a leányt, és odaküldte őt a portál széléhez. Amint odaért, történt valami. Valami, amire senki sem számított. Egy sötét nagyúr szellemként jelent meg, és a lány lelke helyett a testét tekintette felajánlásnak. Megszállta a kedves természetű lányt, és lelkét kegyetlen módon elégette. A folyamat során akkora energia szabadult fel, hogy a portál felrobbant, és Seris falva minden lakosával együtt elpusztult. Mindenki, kivétel a testvérpár és Corvus.

Mivel Corvus a Bírák vezérének a fia, szabadon tud kísérletezni a kristályokkal. Egyik kísérlete során a szokásostól eltérő kristályokat fedezett fel. Kristályokat, amik a sötétség, a pokol erejének tulajdonságaival vannak felvértezve. Ebből készített kést magának, amit magánál hordott az áldozat bemutatásakor, ezért nem halt bele a robbanásba.

A feláldozott lány testvére a mennyek kegyében részesült, és felvette a Furia nevet. A portálon keresztül lement az alvilágba, hogy bosszút álljon elvesztett testvérén, akit az incidens után Serisnek kezdek el hívni. Viszont Furia már nem tud közvetlen segíteni Serisen. Bár megölte a sötét nagyurat, a történtek nem hagyta nyugodni. Az erőt, amivel a mennyek megáldották, testvére megmentése céljából kapta. Így hát csatlakozott az Ellenálláshoz, hogy bosszút tudjon állni a Bírák ellen is.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Megjegyzés