Paladins Lore

Ezen az oldalon összeszedtük a Paladins játék háttértörténetének (lore) történéseit időrendben, egy rövid kis összefoglaló mellé az ahhoz a szálhoz tartozó magyar feliratos videókkal!

0. Bevezető

Réges-régen a Birodalomban káosz uralkodott. A gyengék védtelenek voltak, az erősebbek is csak a szerencse áldásával boldogulhattak. A sárkányok kora volt ez, amerre csak szem ellátott, ezek a lények törtek, zúztak és öltek. A felfordulásban mindenki csak magára számíthatott. Nem volt egységesség, csak a legerősebbek maradhattak életben eme zord időszakban. A zűrzavart kihasználva a Goblinok fosztogatni kezdtek a Birodalom egész területén. Megalakult egy mágikus lovagrend, a Paladinok, akiknek a célja a Goblin felkelések leverése volt.

Egy bölcs mágus időközben rájött a sárkányok titkára, irányítani tudta őket egy relikvia segítségével. Az Első Őrzőként ismert mágus ténykedései vezették az emberiséget az Aranykor küszöbére. Viszont az emberek szívében továbbra is félelem lakozott. A Paladinok – akik nagy szerepet töltöttek be a sárkányok elzárásában – megszüntették a zavargásokat és áldozatok árán újra egyesítették a Birodalmat, hogy a várva várt béke ismét eluralkodhasson az emberek felett.

Jenos az igazi bölcsesség után kutatott. Pletykák terjedtek bizonyos Második Csapásról, aminek pontos idejét a mai napig nem ismeri a történelem. Jenos és követői elindultak a hegyekbe, hogy menedéket találjanak, ahol ugyanis ez az ifjú szerzetes válaszokat talált a csillagok között, így felemelkedett az egekbe, hogy ennek szentelje magát. Vagy csak menekülni kívánt a jelenkor fájdalmai elől? Ki tudja ennek pontos okát…

1. A Birodalom Szétválása

A Paladinok elhozták a Birodalomba az Aranykort. A viszályok, ellenségeskedések megszűntek, beköszöntött a béke. Azonban ezekben az időkben a harcosok jelenléte csak további felesleges feszültséget keltett volna, így a lovagrendet feloszlatták, a Birodalom a Bírák kezébe került…

2. A felemelkedett visszatért

Jenos évszázadokkal később visszatért a Birodalomba, hogy figyelmeztesse az embereket a közelgő veszélyről. A felemelkedett érkezésekor valamiféle jelzést hagyott a Sárkány-szigeteknél, később Khan, az Aico ház seregével fogadta őt. Lian seregébe kívánta állítani Jenost, hogy az állítólagos “istennel” az oldalukon, az Aico ház véget vethessen a háborúnak.

3. Jenos jelzése

Jenos érkezésekor jelzett az Őrzőknek, hogy a Sötétség a Birodalom felé tart. Ám a felemelkedett nem tudhatott arról, hogy a rend már nem létezik. Már csak egy régi mese, amit az öregek mesélnek unokáiknak.

Karne és Valera kiküldte seregét, hogy vizsgálják meg a történteket. Megtalálták az ősi relikviát, amivel egykoron az Őrzők irányították a sárkányokat. A két fél hevesen küzdött ezért a kincsért, végül az Ellenállás seregének hajójával távozott az ősi kincs.

4. Az ősi relikvia

Az élőhalott kapitány ezek után lehorgonyzott menedékhelyén, a Marauder’s Kikötőnél. Az éjszaka folyamán azonban megtámadta őket egy nő, Imani, egy tűz- és jégmágia használó. Ő volt az, az utolsó Őrző, neki szólt Jenos fénysugara. Visszavette az elrablott eszközt, amivel irányítani tudja a sárkányokat, és útnak indult megkeresni, hogy ki jelzett neki.

Útközben találkozott az Ellenállás pár követőjével, akik elvezették őt Valerához. Valera oldalán találkozott Jenossal, aki elmondta neki történetét: “A holdistennő figyelmeztetett, hogy egy mérhetetlen erő, a sötétség közeleg, hogy elpusztítsa a birodalmat. A Bírák nem hallgattak meg, ők a saját győzelmüket akarják, és nem hisznek az igazságban!”. Imani ezek után csatlakozott az Ellenállás oldalához.

5. Seris Falva

A Birodalomban mindenhol megtalálhatóak a sötétségre utaló jelek. Ám a legnagyobb veszedelem Seris falvában lapul: egy kapu az Alvilágba. A kaput táplálni kell…

A feláldozott lány nem volt többé. A lelkét felemésztette a mélységi nagyúr, így a leány testében szabadon járhat a Birodalomban.

6. Az Időutazó

A Bírák mindenképp véget akarnak vetni a háborúnak… Képesek bármire… bármire, akár még a Sötétség felébresztésére is! Atlas visszatért a múltba, és csatlakozott az Ellenálláshoz azzal a céllal, hogy megakadályozza a Bírák tervét. Shattered Desert csatatérré vált, amikor ugyanis a Bírák megpróbálták feloldani a pecsétet, mely a Sötétséget kívánta lezárni.

Talán még nincs késő…

7. A Megtört Holdistennő

(A lore szerint Atlas erre az időpontra tért vissza, ekkor történt a Shattered Desert-i csata)

Az istennő mindig is találkozni szeretett volna a népével… De nem így… A holdba becsapódott valami ismeretlen erő, és darabjai a Birodalomban szóródtak szét. A hold darabkáin kívül valami más is közénk érkezett… A sötétség…

Io leszállott a népéhez, és csatlakozott az Ellenálláshoz, hogy szembe szálljon a Sötétséggel.

8. A Mélység Haragja

Corvus veresége után bármire készen állt, hogy leverhesse az Ellenállást. Seris visszatért hozzá, és bátorította, hogy nyissa meg a Mélység kapuját. Corvust átverte Seris, és szabadjára engedték Raumot, a Mélység Haragájt.

9. Az Elvesztett Kegy

Követői nem így várták vissza a hold istennőjét, Io-t. Sokan elvesztették hitüket, köztük Vora is, aki mérgében feloldotta a Sötétséget záró pecsétet…

Vorát megszállta a Sötétség, ezzel a vég hírnökévé téve őt.

A Bírák és az Ellenállás egyesült, hogy együtt megbirkózzanak a közelgő sötétséggel.

10. A Vég Kezdete

Bekövetkezett, amitől Jenos és Atlas a legjobban tartott. A sötétség felébredt!

Yagorath fel fog falni mindent, ami nem egy vele. Ez a Birodalom végén kezdete… Jenos és Io isteni hatalmukkal, a Birodalom egyesült erejével, és Atlas megelőző tudásával vajon képesek lesznek ezúttal megakadályozni az elkerülhetetlent?

Egyenlőre itt tart jelenleg a Paladins Lore. A jövőben ezt  az oldalt folyamatosan bővíteni fogjuk videókkal, és magyarázatokkal. 🙂

A történeteket elkezdtük részletesebben leírni külön bejegyzésekben, viszont azokra jelenleg nincs szabad kapacitásunk. A fő story itt található, a későbbiekben folytatjuk a mellék ágak kibővítését!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.