Paladins Lore: A Káosz Kora | 1. rész : Mesék a Birodalomból 2

A Bírák feje Karn, kinek uralkodásának köszönhetően virágzik a Birodalom, és a Paladinok egykori vezetője Valera, akinek áldozatos harcai végett beköszöntött az Aranykor között ellentétek vannak. Háború van készülőben, és ez a civilek életét megnehezítette, sokszor elviselhetetlenné tette. Az emberek között történetek terjednek.

Paladins Lore:

A Káosz Kora | 1. rész : Mesék a Birodalomból 2

 

Az Elátkozott Törvény

Egy szóval sem mondtam, hogy régebben jó ember volt. Azt mondtam, hogy amikor még mindketten a Törvényszéknek feleltünk, ő a társam volt. Jó, persze ennek köszönhetően jó viszony alakult ki közöttünk, de nem mondanám legjobb barátomnak… Főleg azok után, hogy a Törvényszéknek és nekem is hátat fordítva hagyta magát elátkoztatni azzal az Istennővel… Az incidens óta Androxus bűnözni kezdet… De nem akármilyen inti bűnökkel foglalkozott. Nem… Ő gyilkolt… Gyilkolt, gyilkolt és gyilkolt megállás nélkül. Azt mormogja magában, hogy “Többet… Többet!”, mintha élvezné… Egy biztos, ő nem az az ember… ha ember még egyátalán, akit megismertem. Nem keresek kifogásokat, a Törvényszéknek tett esküm szerint én, Lex elfogom volt társamat… Élve vagy halva… A törvény szemében ő már csak egy gyilkos.

Csikorgó Kerekek

Igen, én Barik a Deepwerks-ből voltam az első felfedezője a kristályenergiának. És igen, én gyártottam a fegyvereket az Ellenállásnak is. Az a kérdésed, hogy miért is segítettem a lázadókat, miközben a Deepwerks egy Bírák által irányított kutatóegyesület? A válasz nagyon egyszerű! Bár… igen, sejthettem volna, hogy a hozzád hasonlóaknak nem feltétlen esik le egyből… Á, egye fene, elmondom! Amikor felfedeztem a kristályoknak ezt a speciális  tulajdonságát én, mint tudós, és persze mint varázslatra képtelen személy nagyon izgatott lettem, hiszen így végre mi is osztozhatunk azon az erőn, mint  egykor a Paladinok! Hát nem szép?

Na, Karn teljesen elutasítja ezt. Szerintem csak akkor lehet igazán fejleszteni ezen a technikán, ha minél jobban kiismerjük. És ugye, tapasztalatok útján tanul az ember… elf… akármi is vagy. Jó, persze a Goblinok nem tanulnak semmiből, de érted. Mondjuk, ha egy Goblinnak olyan páncélzatot, szinte már robotot építünk, ami tud gondolkozni és beszélni helyette, akkor talán… Áh, bocsi, elkalandoztam. Igen, Torvaldot is próbáltam rávenni, hogy mindketten hagyjuk el az egyesületet, de szerinte a Bírák a mozgatórugója ennek az egész technológiának… Mekkora bolond! Amúgy miután azt a korrupt felügyelőnőt Viviant eltávolították, gyerekjáték volt a szökés! Képzeld, egy ilyen gyíktermetű lények fejlesztettem rakétákat, amivel már tud repülni. Annak a mintájára építettem egy sajátot. Bár, repülni nem tudok vele, a plusz gyorsasága nélkül biztos nem sikerült volna a szökés!

Robbanó Járókelő

Nem kényszeríthetsz rá, hogy visszaemlékezzek azokra a napokra! Rosszabb volt, mint a fronton… Az a valami… ROBBAN! De érted… Bármikor felrobbanhat… Nem számít, hogy a Bírákhoz vagy az Ellenálláshoz, de azt sem zavarja, ha az Ezer Kézhez tartozol… Ez felrobbant. Hallottam a falusiaktól arrafelé egy legendát erről a valamiről. Én nem hittem el. De figyelj, mert te sem fogod… Pedig LÉTEZIK! Én magam sem tudom, hogy éltem túl. Na, akkor kezdeném. Itt a közeli erdőben már nagyon hosszú ideje tartott egy ostrom. Míg az egyik okosnak vélt hadvezér ki nem találta, hogy épít egy járó bombát… Mert ugye azzal lehet a legjobban védekezni egy ostrom ellen. Na de idefigyelj, ez a bomba életre kelt… Csak úgy magától. És figyelj, most jön a csattanó. A hadvezért TELJES seregét felrobbantotta ez a bomba. Azóta csak jár-kel, robbantgat, ha kedve tartja és Bomb Kingnek hívatja magát.

A Várva Várt Felemelkedett

Egyikünk sem hitt abban, hogy a mester valaha visszatér. Egyedül csak Buck testvér ült ki minden nap imádkozni az Ascension Peak hegy tetejére Jenoshoz, hogy visszatérjen közénk… És egyik éjjel Jenos leszállott hozzánk, de egyedül Buck testvérrel állt szóba, ha lehet így mondani. Nem is beszéltek, inkább hosszasan néztek egymás szemébe. Bármi is történt akkor, Buck testvér teljesen más, mint azelőtt.

A Szárny Nélküli Sárkány

Szárny nélkül beleszületni a sárkányfajzatok pénzért való versengés világába nem nagy dicsőség. Mivel nem tudtam repülni, raboskodnom kellett egy erős Gladiátor sárkánynak. Viszont egy nap találkoztam valami mérnök törpével, aki készített nekem igazi szárnyakat… VÉGRE kitudtam szabadulni a rabszolgasorsból, és VÉGRE szabad vagyok! Annyi aranyat lophatok szerte a világon, hogy a leggazdagabb sárkányok is csak szemet lehajtva mernek hozzám szólni! Én, Drogoz leszek a leggazdagabb sárkány a világon, és többé nem gúnyolhat senki reptelen gyíknak!

A Fagy Úrnője

Északon Frozen Guard környékén, vagy talán még messzebb, a Stagalla hegység magasságában pletykák terjednek, miszerint egy boszorka tanítvány saját ékszerébe zárta a Jég elementált. Saját falujában félnek tőle, elítélik. Való igaz, ez a leány tényleg létezik, és erős mágikus képességekkel rendelkezik. Azt mesélik, hogy az Ellenállás és a Bírák konfliktusában szeretné próbára tenni valódi erejét. Viszont céljai épp annyira ismeretlenek, mint a származása. Most ki hinné el, hogy egy tanonc magát a jég elementált zárta el. Minden esetre szövetségesei nem tudják eldönteni, hogy mitől félnek jobban. Ha hazudik, akkor az ereje eredete rémisztő, ha viszont igazat mond, ki tudja, meddig tudja Evie egymaga elzárva tartani azt az elementált.

Az Önjelölt Lovag

Igen, sajnos a lovag, akit szolgáltam meghalt. De hát, ilyen az élet. És valakinek a helyébe kellett lépnie, hogy hatalmas erejével, kiváló kinézetével felvegye a harcot a gyengék védelme érdekében. Ki más lehetett volna ez a személy? Lehet, hogy nem vagyok nemes, és nem is kaptam semmilyen kiképzést… De mit is mondhatnék? A hölgyek odavannak értem, és kész őstehetség vagyok! Amikor rajtam van a páncélom, le sem tagadhatnám, hogy nemesi származásúnak nézek ki. Egyszerűen tökéletes vagyok lovagnak. Életveszélyes bűnözőkkel küzdöttem meg, mióta az elődöm meghalt. A halállal nézek farkasszemet, és mindig ő pislog előbb! Amikor a Bírák összehívták a házakat az Ellenállás leverése érdekében, én minden tétovázást kerülve egyből felesküdtem Karnnak! Nem érdekel, milyen bűnöket követnek el az Ellenállás tagjai. Én, Fernando a legerősebb, legnagyobb lovag felesküdtem hazám védelmére!

Folytatás:

Paladins Lore: A Káosz Kora | 2. rész : A Sötétség Ébredése
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Megjegyzés